Leonora Holidays

info@leonora-holidays.dk +45 73 70 73 43

Den Gamle Arrest

Håndplukkede ophold

Vi udvælger eksklusive og unikke ophold fyldt med mindeværdige oplevelser.

Exceptionel kundeservice

Du er garanteret en professionel og gennemsigtig kundeservice med dine ønsker i centrum.

Fleksibel booking

Du er ikke bundet af en bestemt dato, men kan frit vælge et tidspunkt, der passer dig.

Den Gamle Arrest
6760 Ribe

5-retters ophold på Den Gamle Arrest

Vil du gerne opleve at overnatte i et tidligere fængsel? Så kan du få et fængslende 5-retters surprisemenu ophold på Den Gamle Arrest. I historiske omgivelser overnatter du i en celle eller i et værelse, der tidligere havde en anden funktion i arresten. Derudover kan du se frem til en lækker 5-retters surprisemenu om aftenen, sammensat af sæsonens råvarer, hvor tjenerne har sørget for en vinmenu, der komplementerer menuen.

1 x Kaffe og kage på ankomstdagen
1 x Start aftenen med en velkomstdrink og snacks
1 x 5-retters surprisemenu inkl. vinmenu på Restaurant Kolvig
1 x Overnatning i værelse med delt bad og toilet
1 x Skøn morgenmad i restauranten på Den Gamle Arrest
Vis mere
2.599 kr.
Pris for 2 personer
Ophold
1 overnatning
2.599 kr.
Den Gamle Arrest
6760 Ribe

2 dages ophold i en fængselscelle på Den Gamle Arrest

Lyder et ophold i en fængselscelle spændende? Så kan du komme afsted på et 2 dages ophold i en fængselscelle på Den Gamle Arrest. Her får du en fængslende oplevelse, hvor du begge aftener bliver forkælet med en lækker og smagfuld menu, der er sammensat af sæsonens råvarer. Om morgenen kan du sætte dig godt til rette og spise morgenmad i restauranten på Den Gamle Arrest.

1 x Kaffe og kage på ankomstdagen
1 x 2-retters middag på Restaurant Kolvig
1 x Start aftenen med en velkomstdrink og snacks
1 x 5-retters surprisemenu inkl. vinmenu på Restaurant Kolvig
2 x Overnatning i værelse med delt bad og toilet
2 x Skøn morgenmad i restauranten på Den Gamle Arrest
Vis mere
3.699 kr.
Pris for 2 personer
Ophold
2 overnatninger
3.699 kr.
Bar/lounge
Restaurant
Gratis WiFi
Ikke-ryger
Gratis Parkering
Husdyr tilladt

Om hotellet

Den Gamle Arrest er et hotel i Nordens ældste by Ribe, der har en lang historie bag sig. Hotellets beliggenhed er helt fantastisk, da det ligger lige ved Ribes flotte torv, som er rundt om Ribe Domkirke.

Bygningen blev opført i 1546, hvor den oprindeligt blev brugt som kapellanbolig til hjælpepræster ved Domkirken i Ribe. Senere i 1841 blev bygningen lavet om til en pigeskole. I denne periode kom der yderligere to etager ovenpå den oprindelige bygning.

I 1891 skete der igen forandringer for bygningen, da den nu fungerede som arresthus. Det gjorde den helt frem til 1989. Så booker du et ophold eller en overnatning på Den Gamle Arrest, sover du rent faktisk i et tidligere fængsel. Eftersom at Den Gamle Arrest er fredet, kan det tydeligt ses, at bygningen tidligere har været anvendt som et fængsel.

En gammel arrest med en oprindelig atmosfære

Annitha Faurholt købte bygningen i 1990. Da Annitha overtog huset, indrettede hun en butik i stueetagen, hvorefter hotellet kom til i 1992. Kælderetagen med håndstøbte lys og køkkenet til restauranten blev lavet i 1993, og den flotte gårdhave, hvor dine sanser bliver stimuleret, kom til i 1996.

På grund af at Annitha har gjort et stort stykke arbejde for at bevare husets oprindelige atmosfære under renoveringsarbejdet, har hun modtaget hele to bevaringspriser. Dette er til stor glæde for alle, der tager på et ophold eller en overnatning på Den Gamle Arrest, da stemningen fra gammel tid kan opleves.

Annitha solgte Den Gamle Arrest i 2018, hvorefter butikken i stueetagen blev omdannet til en restaurant. Derudover findes der heller ikke længere håndstøbte lys i kælderen, men i stedet er der en idé om, at fangernes daglige arbejdsrum skal skabes igen. Herved kan alle gæster, der har lyst, komme ned og se rummet.

Ophold eller overnatning med en fængslende og uforglemmelig oplevelse

I dag ejes Den Gamle Arrest af -by Skovmose. De overtog bygningen i oktober 2020. -by Skovmose driver også Restaurant Kolvig, der ligger i centrum af Ribe ved åen. Endvidere ejer de Brorsonsminde, som er et selskabslokale, hvor der er plads til op til 100 personer.

Siden den nye ejer overtog bygningen, har værelserne gennemgået en opgradering således, at alle værelser i dag alle har dejlige store dobbeltsenge. Menukortet er ligeledes blevet ændret, da der er hentet inspiration fra køkkenet på Restaurant Kolvig. Du kan derfor se frem til en lækker og smagfuld menu.

Missionen for ejerne af Den Gamle Arrest er, at alle deres gæster tager hjem med en fængslende og uforglemmelig oplevelse.